please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Thursday, November 4, 2010

CUBE RUBIX


ahhah..cube rubix!!! game yg sgt famous time cat form 5 dlu. sume klas pakat men mende alah ni.da nk exam pon still mende ni berpassing2 dr 1 tgn ke 1 tgn yg laen.maklumlah,boleh dkatakan satu klas tu ada 1 je cube ni.haha..pulak tu..ada yg mng satu pertandingan sbb dpt selesaikn cube rubix terpantas.cayalah..tercabar gue..dan2 abis SPM, cat tros beli mende ni.ahaha..xtahan kot tgk org laen leh wat, kite juz sbg pemerhati je.kn2?? huhu..

Mende ni la yg pnah wat cat x benti pk slama beberapa bulan since cat abis SPM..nk dkat setahun pon ada rsenye..yelaa..mne x nye..men mende ni ikot akal sndiri je nk gerak tang mne ..bak kata bro Hilmi mse Kem Tautan Hati "kite perlu melihat sesuatu tu dgn MATA HATI,"
..

haha..konon dpt solve gune otak sndr la kn..mmg la cat bole je direct tros search kt internet, tp xbez la kan..kite mst la nk dptkan sesuatu tu dgn kemampuan kite sndri..mggunakan nikmat akal yg sempurna yg ALLAH da beri..btol x?? dr mula, cat da setting my mind,nk solve cube tu tanpa bantuan org len.means pandai2 sndri la...

huu..penat memerah otak tok cari pattern die, akhirnya cat dpt selesaikan base die n middle layer hanya dgn mggunakan gerak hati.dlm aty terdetik "wah, hebat jgk aku ni," astaghfirrullahallazim..x elok ujub cat..hm..time tu cat mmg happy abis la..bkn nk bangga diri o ape kt cni cume..tu la kan, nk seribu daya ,xnk seribu dalih, man jadda wajadda...sampai part last layer..cat da give up da..mmg xtahu lgsg cane nk wat.

then, 1 hari tu, Nab,kwn semaktab dtg blk (time ni dok kt kolej 12, UM..sgt cantik n bez r kolej tuh..siap ada tasik sndr lg taw) sbb nk amik sumthg dr roomate cat,TITO. nk djadikan cerita, die ternmpk cube rubix ni ats meja study cat. then die ckp die pna blaja cane nk solve mende tu.bah..cat ape lg, dan2 soh die ajar cane nk wat last layer tu..die pon aja la skali tp cat x dpt nk pickup sgt.pastu die kata len kali die aja lg..ok fine..da kira ok la kn sbb ada org nk ajarkan.Tp yg sedeynye last2, cat dpt tahu yg die dpt tawaran g oversea n dah fly g sna..huhu~~tuhan saja yg tahu perasaanku~~(ish, berkaraoke lak kt cni) huhu..hancur luluh hati ini dwatnye..kucewa T_T...sejak peristiwa ditinggalkan 'guru' tu, dgn brat hati cat pon start search kt YouTube "how to solve rubik's cube" ,pastu jumpe la video ni..




video



video

so, dgn blaja drpd video ni lah cat dpt solve cube rubix tu...berpuloh kali jgk la cat ulang tgk video ni tok dpt steps yg die ajar..sampailah last step, Ri D R Di...dan akhirnya lpas hampir setahun cat bertungkus lumus bermandi peluh, cat dpt jgk siapkan cube tu buat pertama kalinyer...wah..terharu...rse excited sgt2 time tu. rse cam nk bgtaw satu dunia jer..(ceh, padahal xde pe yg hebat pon..hihi..kepoyoan sikit ye d ctu)...

erm..korg yg xpandai nk solve cube rubiks ni x rse tercabar ker ha??? (org yg da pro dikecualikan k..) jadi, mulai skrg cat cabar sape yg da bace entri ni tok selesaikan cube rubiks tu..itupon sape yg brani la..cat x pakse pon.
p/s: dgn main cube ni anda dpt menyambungkn neurone2 yg da lme berhabok tu..so..enjoy the game!!! Aja Aja Fighting!

8 comments:

  1. waa...sume org kena penangan kem tautan ati tu..hoho

    ReplyDelete
  2. of coz..haha..baca ngn mata hati taw..

    ReplyDelete
  3. rubik pakai formula pun dah leh solved.
    tapi nak solve laju2 susah.
    =.=

    ReplyDelete
  4. mmg la boleh..
    kalo dah buat berpuloh kali, bole je kot buat laju2...juz try harder n harder..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. 1 minute and 14 seconds . typo =,= haha

    ReplyDelete
  7. 1 minute and 20 seconds...cannot challenge u la d..^^,

    ReplyDelete
  8. cat, my tok guru!! ^^ tenkiu soo much!! hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List