please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Thursday, January 13, 2011

Diari Meoww_2010

salam..
hmm...dah tahun baru da kan..blom terlambat lagi nak wish happy new year nih..hihik..HAPPY NEW YEAR kwn2..(bayangkn cam nampak bunga api ats kepala) tetiba teringat mi nam He’s Beautiful lak dah..^^v
haiz..rase cam cpat je mase berlalu. lame jugak x update post kat blog ni..malas! xde mood je nak wat entri baru.nape tah..huu~~

2010..
macam2 peristiwa suka duka ada lam tahun tu..n byk mende yg cat dah blajar.
awal tahun 2010___sdey n tensen ngn result pasum. start drpd tu, bru la sdar tuk belajar rajin2..bgus kan?
bulan 5___teramat sdeyh {peristiwa yg x dijangka berlaku} n gembira pada mase yg sama (of coz my bufday la..=).
awal bulan 7___msuk u amik 1st degree..
HALUANSISWA, seminggu-tensen2 tp bez giler. (big bababusta kat DTC paling xleh lupe la)..no ragging at all.lega...PM2 pon ok n sporting sgt2. suke bile dowg wat cheers n sub ramai2.semngat! hari ke-5 haluansiswa-malam tu kat DTC, secebis kertas yg x tahu dtg entah dr mane, passing around untuk students farmasi je.. bertulis ngn pen:-

we, your humble, enthusiastic n faithful freshies, would like to greet our most honourble, overwhelmingly encouraging, awesomely dutiful, extraordinarily charismatic, undoubtedly trustworthy, splendidly captivating, sensationally enchanting, startlingly knowledgeable, n elegantly dazzling, super hyper caliber seniors, super caliber seniors, n caliber seniors, a very good morning. we vow to put sacrifice above self to uphold the professionalism of a pharmacist.

p/s: please note this n mu
st REMEMBER it!!!


wow! Pe mende la pulak ni..nk kne hafal pulak tu. Ayat die mmg bez giler la..haiz…
even da pukul 3 pg, nmpak ceria je sume kn?
macho x PM2 ASTAR??
oh, last day haluansiswa.Kne tepung tawar oleh PM ( bkn perdana menteri taw, pembantu mahasiswa..) pukol 3 pagi. Dah la kitowg kne tipu hidup2 oleh PM yg mengatakan ketua PM masuk lokap sbb ada parents freshie complain anak dowg kne ragging.adoi...xleh bla derr..hm.. Mmg da jd tradisi untuk bakal2 penghuni ASTAR ( KOLEJ PERTAMA UM)..Huh..redha je la..kne mandi air ngn tepung ouh..dahsyat la tradisi kat kolej ni.



ORIENTASI DEPARTMENT___(SEBULAN ye..nk highlight kt cni, SEBULAN!)- ush..lg tensen nih..xleh tdo malam dibuatnye. look down x abes2..sakit tengkuk den taw! Kne sampai dprtmnt b4 7.30 pg, then wish la ayat2 kt atas tu ha tiap2 pagi kt depan orientators selama SEBULAN tanpa tgk kertas sambil look down.mencabar kesabaran btol...xtahan..nasib baik la Annual Gathering tu ok..cam prof Faizah ckp " annual gathering kali ni mmg the best lah"..hee..tu pon ada ckt la prob pasal catering lewat sampai.pandai2 la cover ann..dalam sebulan tu, most of the seniors panggil cat “kak asma” senior final year..haha. nape lak an?? Sbb dowg kata muke kitowg ni sebijik. Cam adk beradik pn ada. Cer perhatikan betol2 picture kat bwh ni ha..sama ke??



















GERAI KONVO ASTAR (1 week)> jadi ajk minuman n di’pp’kan oleh pp cakim. Wahaha..mmg seronok. First time la serves cendol tok customer..wat ice blanded, ice-cream grg, n air panas sejuk. Penat pon x terasa pabila hadirnya shana di sisi ku .haha..dlm masing2 sibuk menjual,tetiba pp cakim n konco2nye menjerit2 mencari kacang kesayangan yg hilang entah ke mne. (untuk buat abc laa) apelagi..kalut la g cari 0.o”..abes sume barang kt gerai tu kitorg punggah. Serius cam cari harta karun je..haha. n lastly, cat jgk yg menjumpainye (ceh..skema btol ayat..) bangga nih.. *_*
Pastu, ada 1 malam ni, tenga minum2 ngn fika nayan, tetiba ada suami istri bergaduh lak kt depan gerai 2nd. Si istri ni mara2 kt laki die sbb anak dorg ilang, n yg si laki pulak kata x tahu n salahkn istri die..suasana menjadi agak tegang ye d ctu..sentap sume org yg ada kt ctu. Yela..tenga2 org ramai bergaduh pasal anak hilang, mne x nye..selang 5 mnt, dgr bunyi kete polis dtg. Ah sudaa..kes berat ni sampaikn polis pn msuk campur. n laki tu pon kne angkut bwk g balai la kot..hoho..rupa2nya..yg td tu sume adalah lakonan semata-mata. Dowg dr fak. Law yg wat rakaman untuk mock trial dowg la..adoii..kne tipu je la..wat suspen jer..



TELEMATCH> satu sukan cam explorace yg incharged by 2ND year pharm..wasabi2…1st time mkn=p seminggu xleh hilang rase die kt tekak nih..eeuuww. mgkin itulah yg terakhir kali la cat nk mkn.lps nih xkan da..uuhh mintak maaf..hmm, lg ada maen2 air, baling2 tepung, lompat cam kangaroo, teka-teki..mmg lencun la kat ctu kitowg dikerjakn. Putih melepak semua bak Raja Kapoor..haha..
hohoho..action kamen kembali

TAMAN ’10 > aktiviti yg dijalankn under BALAI ISLAM ASTAR (aktiviti kolej) selama lbh kurang sebulan kot sempena ramadhan..cat jd ajk je..pengarah projeknya lak ex-pp minuman cat, pp cakim.haha..die lg.lawak2..mcm2 la buat..solat terawih dah tentu la. Ada iftar jam’ii, iftar perdana. Wat bubur lambuk pon ada. Seronok…dpt experience cane nk masak bubur lambuk.pg2 lg da potong2 bahan2 yg nak bubuh lam bubur tu, then lam pukul 11 camtu bru start masak.aduhai..x senang duduk diwatnye dgn bau bubur lambuk tu. Yela..time tu kn puasa..mne leh nak rase2.huhu.~~ da masok zohor, cat ngn roommate naik la bilik sat rehat2 n solat. Patutnye kne trun balik nk bungkus2 bubur tu tp kitorg terus lesap cam tu je.x turun2 dah.c pengarah n pp punye la cari mne ajk2 dowg x turun2.haha..jahatnye la kn…sorry2.

PHARMILY DAY> awal pg kami2 ni diajak tuk wat senam robik ramai2..warm up bdn la kan untuk acara slps tu. Haha..mcm la nk g berlari marathon je nk warm up dulu. Padahal wat sukaneka je.. Tp..senam robik tu mmg cute la..suke2 <3.>after sukan2, acara indoor pulak. Men teka2 title movie..1st yr, 2nd, 3rd n final yr, sume nk rebut mic yg satu tu..haiyoo..last2, final yr gak menang sbb ada sorg senior ni yg mmg movie-holic btol la..almost sume movies die yg dpt jwp..x bg chance org len langsung. Dah la berdiri btol2 dpan mic pulak tu..habis je emcee ckp 123, dan2 tros pegang mic. not fairkn?? ..xpe2..ni kn last yr dorg..xpe..bg chance la..kami 1st yr ni mmg baik2..^_^v
tarik kawan2..tarik..
telan jgn x telan..hik2


oktober__GEMA ASTAR.hai...bulan ni cat n zatie hampir2 je jadi peserta kompang untuk FESENI 2011. nama mmg dah tercalon da, elok je g practise malam2 tp last2 minute xnak masok lak..dah kne saiko ngn kakak2 senior tu nape xmo masok..haha..padan muke ko cat.tu la..nyusahkan org je...Jangan mara ye senior hasyim..:) xpe la..maybe next time la k..tercapai hajat nak pegang kompang n blaja maen cikit2.hihi..:) ding pak pak ding pak ding!!! bertih kosong satu!ngee
tada!!! kompang formasi


november__KEM TAUTAN HATI..Sebenarnya kem ni kem ibadah tp ada kelainan ckt la. Selain dr kuliah2 jati diri n akidah, die ada masukkan skali explorace n sukan air (berakit).perghh..mmg seronok.shana, ila, laili n zatie..bez sgt maen gelongsor air ngn korg ptg tu..(sempat lg padahal org laen da siap2 nk g maghrib.hihi..) Xpuas pegi 2 hari..huhu..tag line die xpenah lupe. “Lihatlah dgn mata hati”..uih..dalam2. sampai skrg x nmpak2.hoho..hanya org yg menyertainya shj dapat memahaminya.wink2 ;-)
bergambar kenang2an sblum balik


disember,25___haa…ini event yg paling mengujakan lah bg cat. G rombongan pengantin naik bas dr kampong sg.burung ke taiping..haha..1st time kot naik bas ngn sanak saudara mcm tu..riuh giler lam bas dr awal2 nk pegi sampailah nak balik. Kol 5 lbh sume da bangun da sbb takut tertinggal bas. Sampai je bas lam kol 7 pg gitu, “bas dah sampai..bas da sampai”sape tah ckp. Haa..apa lg,kelam kabut semua lari kt bas sbb berebut nk cop tempat duduk. Termasuk la adik cat.wahaha.aduhai..lawak je.nasib baik la bas tu bkn bas kilang..kalo x lg haru..x pasal2 jd rombongan Cik Kiah lak nty..haha.yela..pegi ngn nenek2, mak cik2..
cik timah, cik siti, cik senah, sume ada la...


riuh jugak la bas tu. nk cite kt cni, mentang2 la nenek sedara kenal ngn driver bas tu, bole pulak soh singgah kt pasar pagi kt tepi jln tu..bah..ini rombongan pengantin ke pelancong.siap bole singgah2 lg. padahal baru setengah jam perjalanan ni.haila..ada yg siap beli ayam percik la, pop corn la, macam2..haha. then, x lame bas gerak dr pasar tu, ada sepupu kecik dok cangkung2 lam bas. Senyap je die.upenye..nak e’ek lerr.pulak dah..benti g tandas lg. itu da kali yg keberapa da bas tu benti. Dlm hati tu ckp, ‘hai..bilelah bas ni nk sampai kalo setiap 15 mnt je benti singgah stesen minyak..”
Dalam kol 12, baru kitowg sampai kat dewan mkn tu. Kendurinya wat lam dewan..


hebat..cam pegi dinner Malam Emas Pasum pulak..hoho. kt citu upenye kenduri kawin untuk 2 pasangan pengantin..
itulah pengantinnyer..along arul ngn istri tercinta <3
ini pengantin lg satu..mintak maaf la ye.xtahu nama.



patutla cat tgk kerusi tok pengantin ada 4.sonok ke kongsi2 dewan ngn pengantin laen?? cam x bez je..hahaha. time nak balik pulak, dlm bas tu jd cam tempat berkaraoke..pasang lagu Hindustan..dah la kuat tahap giga sbb xleh nk adjust volume speaker, tahan la 1 jam sumbat tinge ngn earphone..kalo x, bole pecah jgk ear drum cat sat g.haiyoo..nyeberang je sg.perak, bole plak nk g singgah Teluk Batik..
di tepi pantai yg indaaahhh...


mmg sporting abes la driver bas tu..siap leh bawak kitowang jalan2 lg.haha..syookkk! singgah pantai jap, maen2 pasir..finally, bru balik rumah nenek semula..:D
THE END OF YEAR 2010!!!!
Papai..~~
Now …2011 begins…! Yeayh ^_^
p/s: err..mintak maaf ye...ada tecnical problem pulak kt entri ni.spacing byk sgt.hee >.<

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List