please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Friday, March 4, 2011

Research work at MUZIUM TELEKOMUNIKASI NEGARA

salam..
hai semua..
yeoboseyo
annyeong haseyo ??(^_^)
lalalalala..Sangat bez ouh semalam.
cat ngn teman2 satu team TITAS pegi melawat muzim telekom kat jln Raja Chulan, KL..

see..see...inilah buktinyer..tu laa..owg da ckp td. x cayer..wuu..tp sebenarnyer bukan 4 org je pegi, tp adalah dalam 6 orang kot..

tuu..we and a very friendly guider (tu..yg satu2nyer kumbang kt lam pic tu la..) die lah yg guide 
kitowang kat muzium tu. siap leh cerita dari A sampai Z tu...dengan segala tahun2
die da hafal. terbaik r..agak2 da bape byk kali da 
die dok explain mende yg sama kt pelawat yg datang kn..haha..
tp ada jgk la soklan2 cepucemas mengalahkn soklan mid-sem physiology 2 yg 
kitowang tanye die xleh jawap. heh..pe kes nih?  harap muke je encem..(eh, encem ke die ni?? what do u think? hm..well,, not bad la kn.ok pe..hahak. tu dia..aura gediks da kluar dah..ish3). 
then, die siap promot lg yg kt ctu dowang ada wat kem jati diri sambil2 melawat secara PERCUMA
(hanya bayar untuk duit makan je). Sume aktiviti2 akan dijalankan
kt dalam muzim tu jgk. (tido pon kat dalam tu derr) bez per..ada ekon tu.
3 bintang tu..haha..satu mende yg menarik minat 
kitowang dalam byk2 aktiviti yg die sebut, adalah jungle tracking. What?! nk jungle tracking 
tengah2 bandaraya ni pe-ke-hal-nyer derr..sume bangunan2 tinggi pencakar langit je pon yg ada. xkn nk panjat menara kot. wahaha...tade lah sampai gitu. Kalo u all nk tahu, 
kt tengah2 KL ni pon ada je hutan. Pernah g Menara KL x?? ha, xpenah? heh, ketinggalan zaman
la korang ni. Cani..Menara tu kt atas bukit ann. haa..kt sekeliling menara
tu la terdapatnye hutan simpan yg dah berusia 3 juta tahun. (abg zulhafiz tu la yg cakap ye bukan cat.. abg?? eeeuuwww..puh-lish laa..itu juz 4 respect je k)
hah? biar betik? seyes xtahu pon. 3 JUTA tahun tu...dahsyat! sooo..kalo korang
nak try g jungle tracking kt ctu, juz contact pejabat muzium telekom tu je. gtaw yg korg berminat ngn package tourism dowang.. xkesah la kalo korang nk bawak satu kelas ke, satu sekolah ke, satu kolej ke,satu u ke, bole je...ngee~
replika tulisan kat dinding gua




inilah dia surat paling berat kt dunia..Batu Bersurat..haha


model bangunan2 di bandaraya KL

Mesin taip dulu-dulu


ape menda tah name tempat ni. x ingat laa..

                                             ( hitam: pengubah arah landasan keretapi)  (merah: loceng isyarat pergerakan keretapi dari 1 stesen ke stesen len)


evolusi penciptaan telefon



bangunan muzium telekom. kalo nak bayar bil tefon pon bole taw!



telefon kalis-api/letupan

syokk men pusing2 no kt tepon ni..

superviser: " oit..xyah nk posing2 la. wat keje tu..fokus ckt. kita kne tunjukkn kt deme attitude yg baik.ok"

miss operator: "alamak! wayar2 ni da tersimpul la pulak.."

seronok main tekan2 butang telefon dulu2 nih...bez!

stesen satelit negara (replika je okay..)

public phone..ini pon kalo korang xpenah tgk lg xtahu la nk cakap pe

unik kan?!

hailaa..depa ni sempat lg nak bermesra2 ngn 'staff ' kt ctu

interview pesalah yg disyaki..hahak

inilah perubahan menara KL dulu n sekarang...unbelievable? believe it!

okay...rasanyer sampai sini je la kot...penat da nih. kalo nk tgk real punyer..kne lah datang sana yer..seronok. leh men tefon2 lg kt situ.haha..kanak2 ribena btol la ko ni cat..putus wayar. (and psstt2...da most benefit iiiiiisssss kt dalam tu ada ada ada ada wwwww   iiiiii ffffffff iiiiiiii WIFI beb..ngee~
nak on9 bape lame pon bole je..lepak2 kat sna petang2 pon ok nih..hihi..
orite...chow dlu geng2 bas sek. hahak..
adios. sillyehamnida...tata!
assalamualaikum w.b.t

p/s: title nk grand je...ngee..peace!!! (^_^)v








2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List