please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Friday, April 1, 2011

kenapa korang suke tdo time kuliah???

Assalamualaikum...


wuu~ wuu~ lame da x update blog ni. mesti korang rindu nk baca entri dari cat an?? kn3? (ceh..bajet org laen baca je blog dy tu. menyampah!) haa..actually, lama da cat dpt idea untuk  wat entri pasal 'kenapa kitakauorang suke tdo dalam klas or dewan kuliah'..haha..dis are what my head is telling me (^_^)..cer go thru satu persatu k..berikut adalah antara sebab2 mengapa anda akan tdo semasa kuliah:


PERTAMA
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....suara lecturer yg tengah ngaja tu terlalu slow, lemah gemalai (jap gemalai tu bkn untuk lenggok badan ke??), and constant tone. dy punye loudness sedang2 ala dgr x dgr je. mne la x tdo kitakorang kn..hahak :p





KEDUA
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang duduk barisan paling belakang sekali. ha, yg ini mmg kompem2 la xmo dengar lecture kn...lecture ckp kt depan, dy ckp kt belakang. pastu da tade citer da nk borak, amik port baiiikk punyer kt seat yg bole baring tu then buat taik mata.. lecturer mmg dah sah2 la x nmpak korang kt atas tu.mesti lena gler korang tdo kt ctu kn..haiz..';..;'






KETIGA
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....lecturer yg ajar korang tu  diimport dari overseas. sleng mereka mmg xleh tahan la kn..berbelit2 lidah kite nk mengikutnyer..apatah lg nak memahami pe mende la yg lecturer aku ckp kt depan tu. yg mne nk dengar tu still boleh bertahan pasang telinga tapi yg dah xleh tahan tu,nak2 yg duduk barisan blkg2. mmg sah mata tertutup je la jawapnye dari lecturer tu mula masuk sampai dy keluar..yela..dah alang2 xpaham pape pn yg dy ckp, better g tdo kn? tdo kn satu ibadah..(byk la ko punye ibadah kalo dalam kuliah pon nk tido!)














KEEMPAT
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang da faham sgt2 ape yg lecturer nk sampaikan. yela..da korang asyik mengangguk je time dy ngaja. da faham la tu kn mksudnyer? :p pastu bile terjaga, buat2 shaking kaki dy. wehh..xyah la nk cover2 tdo tu..engat kwn sebelah tu x perasan ke korang tu tdo..haha..lawak2..(terasa yuuwww)














KELIMA
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang stay up sampai ada yg x tdo langsung sbb nak siapkan assigment last2 minute. bakpo la nok seksa diri cengitu ?? tu la..awal2 xmo buat. da nk due date baru bersengkang mato pakse diri nak siapkan sumenye..padan muko! hamekkk ang..(bahasa ape ko ckp ni cat? poning den)







KEENAM
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang tdo lewat semata-mata nk tggu energy cukup nk kutip duit sewa ngn untung business dalam CITYVILLE..kalo da byk duit baru leh expand city jd besar ckt. lagi besar city kite lg hebat la kn.ni sume gara2 nak jd perancang bandar yg berjaya lettuw..haha..kartun la korang.









KELAPAN
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....malam hari tu korang g bergayut ngn pakwe n makwe sampai la pukol 3 4 pg. kn3??..heh =p..tah pape. x bermanfaat langsung. tuhan jadikan malam tu kan untuk tdo. tp korang ni nk jd monyet lak ea bergayut2. pelik...*.* mcam la siang2 xleh tepon..ni nak bantai gak gayut malam2. ape cer..tahu la malam tu suasana yg sgt la romantis untuk berkasih syg..ngn lampu bilik pon ala2 suram2 gitu. yg si girl pon ckp slow2 je..hadui...tdo  la tdo..x paham ker..








KELAPAN
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....malam2 korang suke la on9 fb, xpon ym, xpon skype.. chatting..chatting..chatting...merepek mengarut sampai 3 4 pg..(terasa la pulak) ok..it ok kalo nk chatting ngn member2 kn..tp jgn la sampai lupe diri k..pandai2 la bajet..(ece..baik ati la pulak cat ni..td kt ats tu mara2..garang woo)














KESEMBILAN
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....malam td korang stay up  struggle study sbb esok pg ada test.(again..terasa dowh).. nak2 kalo test untuk subjek Physio kn..hehek...ini mmg common reason la kn why korang akan tdo time lecture. myb bukan sbb last minute nye study tp ikhtiar diri untuk berusaha lebih. tp kn korang..better jgn la amalkan tdo lmbat time nk ada exam k..takut ngntok je time nk jwp paper nty..lg rugi kowt..huhu..take note k..(waaa..ckp sal exam, lg 3 mggu nak final exam lorh..ngeri!)






KESEPULUH
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....ha! ini reason yg paling cat pantang la kalo korang bg alasan nape tdo dalam lecture. sbb...korang g bantai maen CABAL or DOTA malam2...jap, bkn malam2 actually, pg2 buta!!! ape yg seronok sgt g war war ni haa...pelik! especially boys/guys..girls plis jgn cakap korang pon maen game tu jgk ae...tolong la kwn2 ku syg..jgn la bazirkan waktu lama2 untuk men game cenggitu..study kn lg baik...plisss...take note again k...kalo nak maen bole, tp enough la 1jam 2...lappy tu pn tahu penat jugak. x baek korang seksa ia...kalo nty ia wat hal, meragam x semena2..baru padan muke korang...menangis x berlagu.haha..

                                                  





KESEBELAS
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....kuliah korang tu pukul 2 ptg. time2 bez tdo ni la ada kuliah..haiyaa...dah la perut tu baru je penuh ngn nasi ayam n air teh o...nantok seh...mne x lena dibuai mimpi je kt ats meja tu...dahtu bgn2  je, abes notes kita jd buruk sbb kne conteng2 ngn pen yg ada kt tgn tu..wakaka..(ayaq liuq x meleleh la sbb baru je pas mkn)














KEDUA BELAS
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang x amik sarapan b4 g kuliah. ha! ini bole dikatakan scientific reasons jgk la..if korang x amik sarapan..u will  have not enough glucose in ur blood which is needed 4 glycolisis in mitochondria in ur body cell..dis glucose is require to produce ATP (energy la..)..so..kalo korg x cukup energy, otak pon jadi x cergas..badan jadi malas..no wonder la korang akan tdo time lecture..












KETIGA BELAS
maybe korang suke tdo time kuliah sebab....korang x mandi pagi.badan tu pon jd x segar. cane la nk study.. ee...kambing! ni mesti sbb terbangun lewat an. bgn2 je brus gigi n cuci mata , trus g klass..eeuww...


 




oyeayh..! cukup 13.haa..apamacam? mesti awak yg tengah baca entri ni x berkelip, termasuk dlm org2 yg cat mentioned kt ats tu...kn3? tipu la kalo dlm 13 tu satu pon x kene kt diri awak..Ok..fine..cat tahu awak2 sumenyer baik2 blaka. sume budak2 pandai ne  suke tdo lam kuliah2 nih..:p...kalo yg terasa tu, cat mintak maaf la ye...dis entri is juz 4 fun..wee~ tata..

p/s: sape yg perasan numbering kt ats tu silap? lapan ada 2 kali. sape yg x perasan tu mmg kuat tdo lettuw gamoknyer..wakakakaka (gelak guling2)
 







 

 



4 comments:

  1. almost tiap2 pagi aku tdo. (dari kul 8.30 hingga 9 pg) actly..on dat time..lecturer best2, mmmg ak ni kaki tdo..so..mne2 ak tdo..haha..da la aku tdo paling awl n bgun paling lmbt dlm bilik ak tu..

    then..ak duk depan la...so..mmg tido-ala-berani mati-budget lecturer xkesah la aku ni..hehehe

    n ak xde la addict sngt men game2 ni..hehe

    ReplyDelete
  2. haha...oke fine..tahniah sbb awk mmg sorg yg berani ye disitu..maybe rmai lg kot org mcm awk ni dalam dk kite tu...ish3..ape nk jadi la..

    ReplyDelete
  3. heet.. ade beberape entry disitu mkn dalam sikit ek. haha.. btw let me guess.. all da entry here are pointed to the owner,, izit ? mesti die kuat tido lam klas ni :p

    ReplyDelete
  4. emm...not all i think..mayb 1 or 2 je kot...agaknyer la..:p er..mntak maaf la ye kalo entri tu telah membuatkn anda mkn dlm..(patot pon kuat mkn dy nie)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List