please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Friday, July 1, 2011

[wow] LUKISAN 3D JALANAN...SIDEWALKS PAINTING

Assalamualaikum.
hai semua..hari ni cat nak tunjuk kat korang apa itu lukisan jalanan ataupun sidewalks paint..haaaa...pernah dengar x? o.0 hm..yela..mestilah korang pernah dengar kan. korang kan up-to-date dan pinter2 belaka =P
emm..kenapa ia di namakan sebagai lukisan jalanan? entah. cat pun x tahu. maybe dia lukis kat tepi jalan kowt sebab tu la dipanggil lukisan jalanan kn?! (hok eleyh tah pape la ko ni cat. itu pun x tahu) Untuk menghasilkan lukisan yg POWER ni, mereka2 ni menggunakan kaedah anamorphosis. Its means a distorted projection or perspective requiring the viewer to use special devices or occupy a specific vantage point (sudut pandangan) to reconstitute (susun semula) the image. ha, korang paham x pe mende tuh? macam ni..kaedah ni adalah macam satu perspektif yang memerlukan korang guna satu alat atau tengok lukisan tu dekat tempat2 yang spesifik. kalo korang tengok dari sudut yang x betul, korang x akan nampak lukisan tu macam mane. okay sayang2 sekalian...(kalo x paham lagi siap r korang)
Okay la..meh sini kita tenung sikit gamba2 ni lama2. okay?

awesome rite?! haa..ini adalah hasil karya bekas peniliti NASA Kurt Wenner.
( eit, muhd syazwan sofi jangan nak perasan lak ea)
Lukisan ni ada dekat Buick Motor Company di Herald Square, New York.



ini lagi satu karya beliau. sangat cool kn?



perrgghh..macam real kn? tapi ia hanyalah lukisan semata-mata.
serious mata ni x percaya la ini lukisan selagi x pegi sana n tengok sendiri.huhu



yang ini cat x pasti la pulak sape yang lukis..tapi still xboleh bla la...siap ada flying fox lagi kat atas tu ha..sape yang gayat memang sah2 la x naik kan? korang ada bran? haha



to be continued...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List