please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Thursday, December 29, 2011

02mania English Version

Salam study weak week untuk degree students semua...
ep, dak diploma duduk diam diam ae..dah cuti tu buat cara cuti. jangan pengaruh kami nak hang out sana sini. tembak kang!


Well...mesti korang da bosan, boring, nak termuntah tengok notes yang berlambak2 penuh dengan tulisan tanpa gamba tu kan? hape lagi..jum la kita jaming! miahahaha


oo0kay..korang baca tak tajuk entry kat atas nuh. yeayh!




O2Jam ataupun O2Mania. haaa..tahu tak pe-ke-mende-natang-nih ??? It's a game yoww. plisss lha...jangan cakap korang tak tahu game nih. This game is awesome! serius cakap..tapi maybe untuk certain jenis orang la kowt. Bagi orang yang suka musik, komfem korang mesti syiok aar men game ni. sebenarnye, 02jam ni adalah online game. Then, oleh sebab adanya golongan2 yang ketiadaan internet, or WIFI campus macam sipot, or takde bajet nak lepak kat CC, or bb macam tingtong, maka terciptalah 02mania which is the offline version of 02jam. Kalau korang tengok gamba kat atas tu kan, no no no..kita bukan nak men guitar ke hape lha..actually, macam ni...



aaarrr..susah la pulak nak citer kat sini.okay, nampak gamba tu. haa..camtu lah nak men game ni. @#%*%$%..HAHAHA..gini...korang tengok box hitam kat tepi sebelah kiri tu..before nak start men, jari korang make sure dah ada dekat keyboard A,S,D,space,J,K,L. (nak gune jari mana, ikut-suke-hati-korang-lha). 

chopp! kalau jari korang tak cukup cekap, pantas dan effisien, so sorry..game ini bukan untuk korang. ;p

erm..korang mesti tak boleh bayangkan camne game ni sebenarnye kan?
ooraitt..cer tengok ni dulu kay...











haa..nampak tak permainan ni? dapat? yang dalam video ni hard level punyer. sebab tu la laju semacam. dy ada 3 level ; easy/normal/hard. Untuk yang baru nak blaja men, better gune yang easy lah ann..hee=) korang nampak kan ada mende gerak gerak kat box itam tu. korang kene ikut mende tu jatuh katne dengan menggunakan keyboard. alaa...macam maen piano lha...apedaa..itupun tak paham ker?? pppfffttt senang giler kacang rebus lha derr...

Kalau nak download game ni, klik :

                  @


p/s: Need to have WinRAR to unzip the 02jam

untuk download song pack untuk game ni, boleh klik sini kay..pastu...nak setting song pack, sila ikut arahan di bawah:


Quoted from tigapin : 
1. create a folder called music ( or anything )
2. download the song pack.
3. extract all the files to the folder u created
4. open o2 mania
5. press file then configure folders
6. press the first “…” button
7. find the folder that you extracted your files to
8. press “ok” then “ok” again
9. press F8 or press file > open
10. press the refresh button on the bottom right corner of the Select Music window.
11. choose your song and the level
12. press “ok” at the bottom right corner.
13. press F6 to play the song for yourself OR press F5 to enable auto play.


paham tak cane nak buat? If tak paham..ermm..aarr..buat2 je la paham kay..hahak
These are several songs which I think u'olls should try..
  • Duel
  • Brahms
  • Canon
  • Carol mega mix
  • Electro Fantasy
  • The festival of ghost 1
  • Missing u
kalau malas nak cari dari song pack, lagu2 tu korang boleh download dari sini atau sini
weee~ enjoy the game yoww

P/S: If you have any problem, just let me know kay...

AMARAN KERAS: kalau keyboard korang rosak lepas men game ni, jangan salahkan cat ae. LU LANGSI LU  TANGGUNG LA SENDIRI...peace no war!!!












3 comments:

  1. x reti guna asdjkl space. tangan tkengkang kengkang

    yg pakai arrow xde ke cat...? sigh T.T

    ReplyDelete
  2. dee: i love dis too..n LYSM! haha
    cik LTP: kalo nak yg gune arrow...myb leh kompromi ngn bos 02jam la kowt..taon depan mungkin da berubah. who knows...;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List