please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Friday, February 10, 2012

Snow Walk I-City [mesti pergi]




salam.
Huhu.. cuti sem dah nak abis..sedeyh2 =’(
*air mata berlinangan*
(macam melampau lah sangat)

Hee =D
actually..entri ni cat nak post awal cuti ritu tapi boleh terlupa lak tersimpan kat draft.
Yela..busy dengan anak anak anak anak anak kat rumah ni haa..
Ada yang menangis la,
Nak mintak dokong la,
Nak mintak susu la,
Ada yang be’aak la,
Lapar la,
Macam2 hal u know..


okay..our topic today is about Snow Walk at i-City Shah Alam..
best giler bai tempat tu..
syioookkkk wa cakap lu!
eh, jap2..
korang jangan misunderstand lak pasal nama tempat ni.
nama je 'snow' tapi bukan ada real punya salji pun.
tapi still boleh freezing cold kowt kat dalam tu.

19 Jan 2012 
cat and the geng:
cik LTP
cik Z
cik Dila
dan 
cik Dyana Sanusi

(enjoy lepas final exam)
kitorang pegi jalan2 kat i-City.
 masing2 nak jimat sebab da pokai sooo
kitorang pegi sana dari UM naik bas jer..
haha..
dari stesen U amik bas RapidKL U80.
turun kat Seksyen 2 dekat dengan UITM Shah Alam tu.
pastu amik bas T601 trus sampai i-City.
haa..tambang baru 30sen je.
wakaka..Rm 3.50 la..murah kan?

hurm..kitorang sampai sana dalam pukul 4 petang.
sampai2 je sana, SUNYI SEPI.
takde orang langsung. macam kitorang berlima je yang ada.
bayangkan. dengan ada construction hape tah, lagi la buat kitorang pikir 
''eh, i-city ni tutup ke? underconstruction ke? tade orang pun''
masing2 rasa lain macam je.
pastu kitorang terus pegi kat kaunter tiket snow walk dengan rasa berdebar-debar..
dang!

“kaunter dibuka”
fuuuhhh...lega sikit....ingatkan tutup ke sebab tak ada orang langsung kt situ.
yang ada pun cuma pekerja asing yanggatalberuk  
pastu bila pikir balik,
laa..memang la takda orang dowh,
hari khamis, hari kerja,
 memang kompem la orang tak datang.
haha..ngengong. itu pun tak boleh pikir kerr? Ppppfffttt

hari tu memang kitorang bernasib baik la.
Sebab apa?
Sebab kitorang beli tiket before 6.00pm,
So dapat la diskaun RM5.
Daripada RM25 kitorang dapat harga …(kira la sendiri. Korang kan bijak pandai;p)

Haha..best sangat masuk dalam snow Walk tu..
Tapi memang sejuk gilerr..
Rasa sejuk tu sampai kaki tangan semua rasa cam kene cucuk2 je.
Kalah peti ais kat umah.
Memang freez giler gaban la.
Even da gigil2 kat dalam tu, kitorang boleh tahan nak dekat SATU jam taw.
Hebat x hebat?
Ni sebab kitorang ingat boleh sekali masuk je.
Tetiba ada abang tu cakap “ nak keluar lepas tu masuk balik boleyh je dik, tapi kene tunjuk resit la”
Perrrrrgghh..kitorang apa lagi.
Tarik kaki keluar kejap la .
Hahaha..pastu dan2 dah panas sikit kitorang masuk balik.
Ahahaha..ada la nak dekat 3 kali kitorang keluar masuk.
Hehek..memang muka tak malu an?
Yelaa..dah alang2 bayar mahal, kenelah feeeeeeeeeel yow.
Kan kan kan?

Macam2 la ada kat dalam tu.
Serius memang tak rugi pun RM20 tu.
Memang berbaloi..:)

Haa..kalau korang nak tahu apa ada kat dalam tu, pergi la cuba try test masuk sana sementara ada cuti terluang ni..
Alaa..bukan mahal pun.

With I/C: RM25 (adult)
Without I/C: RM30 (adult)
Before 6.00p.m : RM20 (adult)

P/S: haa..jangan tanya apa kene mengena I/C dalam kes ni ok.
WARNING: untuk yang tak tahan sejuk, jangan masuk. sebab membazir!









No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List