please enter your link kay. (juz ignore this sentence " If u are participating bla bla bla.."

followers

Thursday, August 9, 2012

Takdir

Salam Ramadhan buat seluruh ummat islam..

~Hari ni da masuk hari ke 20 Ramadhan kan?.
Bermaksud, dah sampai pada 10 malam terakhir Ramadhan di mana salah satu malam ganjil itulah Lailatul Qadar atau Malam Qadar. Kan?
Malam Qadar tu ialah satu malam di mana amalan pada malam tersebut adalah lebih baik dari 1000 bulan
dan para malaikat akan turun ke bumi untuk memberi salam kepada hamba yang bangun beribadah pada malam tersebut.~ #selengan penambah rasa (kalau ada tersalah mohon diperbetulkan)

aaaa..sebenarnya..cat bukan nak bagi tazkirah hari ni. hee..
Nak citer lain, tetiba teringat pasal tu pulak.

Mmm...cat nak citer yang result exam dah sampai kat rumah tadi. 
huhu..result kali ni tak berapa bagus sebab ada subjek yang kene repeat lagi tapi cat redha dengan apa yang Allah nak bagi. Alhamdulillah=)

Tadi masa tunjuk dekat abah ngan ibu slip result tu,cat rasa sebak sangat2.
 Sebab apa? 
Bukan sebab result tu tak cantik tapi sebab...dorang langsung tak marah atau ceramah dekat cat macam2. Tak..tak langsung. 
Lepas gitaw abah, dy tiba2 peluk cat dan kucup dekat kepala cat sambil cakap ''Pandai anak abah. Takpe..lain kali usaha lebih lagi ye''. Ya Allah..masa tu air mata rasa nak tumpah tapi cat tahan jugak. Serius sapa yang tak sebak kan? Result macam tu punye rendah tapi dy kata macam tu je.huhu.. Lepas tu ibu pulak cium dekat pipi cat dan cakap "Takpe along..ibu tahu kursus tu bukannye senang". huuu...T.T 
Sangat sangat la terharu time tu...dah la waktu2 dah nak berbuka pulak tu.. Abah pun baru je balik dari outstation petang tu (ibu ikut sekali). Memang sebak abes laa.. 

#Terima kasih Ya Allah kerna mengurniakan aku Ibu dan Abah yang amat penyayang seperti mereka.
Syukur Alhamdulillah..=') 







1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wanna share this post??? ok ^_^

My Awesome BFFs blog's

miaoww...miaoww

Daisypath Anniversary tickers

My Blog List